Nieuws

Februari 2020 - High Power Laser Therapie
Sinds kort heb ik de beschikking over een laser! Kijk voor meer informatie onder de knop "Fysiotherapie voor paarden" >> "Laser". Mocht u meer informatie willen, dan mag u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Juli 2018 - Aquatrainer te Vredenheim (Drenthe)
Per 1 juli 2018 heb ik de beschikking over een aquatrainer voor paarden! Deze loopband voor paarden kan gevuld worden met water. Het paard gaat grotere en hogere passen maken en hiermee worden kracht, balans en mobiliteit getraind. De aquatrainer kan een prachtige aanvulling zijn op de reguliere training, maar kan ook ingezet worden als middel om na een blessure (altijd in overleg met de dierenarts) de training weer op te bouwen.
Wil je meer weten over de aquatrainer, neem dan vrijblijvend contact op, dan beantwoord ik graag al je vragen!

Februari 2017
In de afgelopen weken heb ik de cursus Equine Taping (Medical Taping bij paarden) gevolgd. Tapen kan bijvoorbeeld toegepast worden om na een behandeling nog net even wat langer invloed op de behandelde structuren uit te oefenen. Het kan toegepast worden bij te gespannen spieren of bindweefsel of om gewrichten wat meer steun te bieden. Het is niet een op zichzelfstaande behandeling, maar weer een mooie toevoeging aan de mogelijkheden die fysiotherapie biedt.

December 2016
Vanaf nu is het mogelijk om op locatie te pinnen! Ik heb een mobiel pinapparaat bij me, zodat je ter plekke kunt afrekenen zonder dat je contant geld bij je hoeft te hebben.

September 2016
Fysio Hippique is, zoals alle gediplomeerde dierenfysiotherapeuten, ingeschreven bij het diergeneeskunderegister en bij de beroepsvereniging; het NVFD. Ook via de site van het NVFD (www.nvfd.nl) ben ik nu te vinden.

Bij het maken van een keuze voor een therapeut, is het raadzaam ook even te checken op de site van het NVFD of de therapeut ingeschreven staat. Op die manier weet u zeker dat de therapeut gediplomeerd is en aan alle eisen van opleiding en bijscholing voldoet.