Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die wordt toegepast om 'myofasciale triggerpoints' of 'spierknopen' te behandelen. Door middel van het gericht aanprikken van deze spierknopen met een hele dunne naald, ontstaat een reflex (twitch). Direct gevolgd op de twitch ontstaat een langdurige ontspanning van de spier.

Dry Needling is een zeer effectieve behandelmethode bij triggerpoints. Het heeft een snel en langdurig resultaat. Naast het behandelen van triggerpoints die het paard hinderen in het bewegen, kan het ook preventief worden ingezet ter preventie van blessures en het fit en soepel houden van veel belaste spieren.

Bij Dry Needling wordt gebruik gemaakt van een droge naald, er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Dry Needling is ook niet hetzelfde als acupunctuur.


Medical Taping

Als extra aanvullende behandeling is het mogelijk Medical Taping toe te passen. De tape die ik gebruik is speciaal ontwikkeld om zo goed mogelijk op de vacht van het paard te blijven zitten. Via de vacht en huid, heeft de medical tape invloed op de lymfebanen en doorbloeding van de huid en tussen de huid en onderliggende weefsels. Ook heeft de prikkel die de tape bij het bewegen geeft, invloed op de manier van bewegen en het gebruik van de spieren. Tapen is een mooi middel om de fysiotherapeutische behandeling nog een paar dagen tot een week extra effect bij te zetten.