Nieuws

Juli 2023 - Veranderingen
Het is deze zomer tijd voor verandering. Waar mijn agenda de afgelopen jaren bestond uit 6 dagen in de week werken, gaat daar verandering in komen. Per september 2023 begin ik aan een nieuw hoofdstuk; de opleiding tot chiropractor voor paarden, de FES (Focus on the Equine Spine). Dat gaat erg veel tijd in beslag nemen en dus ben ik genoodzaakt mijn uren patiëntenzorg terug te schroeven. Voor een goed doel, natuurlijk! Maar nog belangrijker dan het al was; maak op tijd een afspraak!

Augustus 2022 - Verhuur High Power Laser
Per augustus 2022 bied ik de mogelijkheid voor eigenaren om een (3Watt) laser te huren voor het behandelen van een blessure bij hun paard. Dat mag uitsluitend bij uw eigen paard(en) en onder bepaalde voorwaarden. Voor meer vragen mag u altijd vrijblijvend contact opnemen.

Medio 2022 - Upgrade High Power Laser
Vanaf nu behandel ik blessures met een 7 Watt laser, in plaats van de 3 Watt laser. Zo kan ik waar nodig en mogelijk meer energie gebruiken tijdens de behandelingen voor nog beter en sneller resultaat.

Medio 2021 - Praktijkdagbegeleiding en stage-adres
Voor de opleiding Fysiotherapie bij Dieren ben ik sinds dit jaar officieel stage-adres en praktijkdagbegeleider. Dat betekent dat er zo nu en dan studenten dierfysiotherapie met mij meekijken tijdens mijn werk, of dat ik een hele dag meerdere studenten begeleid tijdens hun praktijkdagen.
Op dagen dat er een student meeloopt, zal ik altijd toestemming vragen aan de eigenaren die die dag in de agenda staan.

Medio 2020 - Samenwerking aquatraining
Door een te volle agenda en de reistijd naar de aquatrainer toe, heb ik besloten zelf niet meer te gaan werken met de aquatrainer. Dit werk heb ik overgedragen aan Anne van den Eerenbeemt. Zij is dierenfysiotherapeute i.o. en zal najaar 2021 afstuderen.

Februari 2020 - High Power Laser Therapie
Sinds kort heb ik de beschikking over een High Power Laser! Kijk voor meer informatie onder de knop "Fysiotherapie voor paarden" >> "Laser". Mocht u meer informatie willen, dan mag u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.

Juli 2018 - Aquatrainer te Vredenheim (Drenthe)
Per 1 juli 2018 heb ik de beschikking over een aquatrainer voor paarden! Deze loopband voor paarden kan gevuld worden met water. Het paard gaat grotere en hogere passen maken en hiermee worden kracht, balans en mobiliteit getraind. De aquatrainer kan een prachtige aanvulling zijn op de reguliere training, maar kan ook ingezet worden als middel om na een blessure (altijd in overleg met de dierenarts) de training weer op te bouwen.
Wil je meer weten over de aquatrainer, neem dan vrijblijvend contact op, dan beantwoord ik graag al je vragen!

Februari 2017
In de afgelopen weken heb ik de cursus Equine Taping (Medical Taping bij paarden) gevolgd. Tapen kan bijvoorbeeld toegepast worden om na een behandeling nog net even wat langer invloed op de behandelde structuren uit te oefenen. Het kan toegepast worden bij te gespannen spieren of bindweefsel of om gewrichten wat meer steun te bieden. Het is niet een op zichzelfstaande behandeling, maar weer een mooie toevoeging aan de mogelijkheden die fysiotherapie biedt.

December 2016
Vanaf nu is het mogelijk om op locatie te pinnen! Ik heb een mobiel pinapparaat bij me, zodat je ter plekke kunt afrekenen zonder dat je contant geld bij je hoeft te hebben.

September 2016
Fysio Hippique is, zoals alle gediplomeerde dierenfysiotherapeuten, ingeschreven bij het diergeneeskunderegister en bij de beroepsvereniging; het NVFD. Ook via de site van het NVFD (www.nvfd.nl) ben ik nu te vinden.

Bij het maken van een keuze voor een therapeut, is het raadzaam ook even te checken op de site van het NVFD of de therapeut ingeschreven staat. Op die manier weet u zeker dat de therapeut gediplomeerd is en aan alle eisen van opleiding en bijscholing voldoet.